Дрони СБУ атакували військовий аеродром «Шайковка» в рф, де базуються Ту-22М

У суботу, 21 вересня дрони СБУ атакували військовий аеродром «Шайковка» у Калузькій області рф. На цьому аеродромі базуються літаки стратегічної авіації Ту-22М, які регулярно обстрілюють Україну.

Про це з посиланням на джерела у спецслужбах пише «Українська правда».

«СБУ разом з усіма силами оборони України системно зменшує ракетно-артилерійський потенціал ворога. Цього тижня ми вже висадили в повітря великий арсенал в Торопці Тверської області. Сьогодні прийшла черга наступного за розмірами складу – одного із важливих логістичних пунктів ворога, де зберігали боєприпаси для ударів по Україні. Сезон «падіння уламків» в самому розпалі», — додав співрозмовник. 

Це не перший удар по аеродрому «Шайковка». Унаслідок атаки у серпні 2023 року там, за даними української військової розвідки, було пошкоджено щонайменше один літак. 

Крім того, Генштаб ЗСУ підтвердив, що вночі українські війська атакували склад «Тихорецьк», що у Краснодарському краї. Цей об’єкт входить у трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових у логістичній системі російських військ. 

В момент удару на території арсеналу стояв черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Атаковано також радіолокаційну станцію «Підліт», що виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу.

Також СБУ завдала удару по 23-му арсеналу головного артилерійського управління Міністерства оборони рф неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вибухи на російському аеродромі «Енгельс»: скільки там могло бути ворожих літаків