«Другий Буковель». Кличко лякає нестачею ліжок у лікарнях Києва
Getty Images

Кличко нарікає на складну ситуацію із COVID-19 у Києві.

Мер столиці заявив, що в стаціонарах медзакладів міста вже понад 3500 госпіталізованих пацієнтів. Це як хворі, так і з підозрою на коронавірус.

«Із них 71% людей – в тяжкому стані. Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії. З такими темпами розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу, вже за кілька днів місць у лікарнях не буде» — пише пресслужба мера в Telegram.

«До того ж, досі, попри обіцянки уряду, для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, МОЗу та відомчих лікарнях. А це загалом – більше 11 тисяч ліжок», — нарікає міський голова.

Столична влада вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів. З 17 лютого 2021 року міста не мають права посилювати карантинні обмеження на своїх територіях.

Кличко також просить у уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у «помаранчевій зоні».

«Також звертаюся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури і Держпродспоживслужби посилити контроль. Зокрема, щодо проведення масових зібрань, дотримання маскового режиму, роботи торгових, розважальних закладів, ресторанів та кафе, проведення спортивних змагань», — пише Кличко.

Він нагадав що в четвер у столиці відбудеться матч Ліги Європи між «Шахтарем» та «Ромою», на який може прийти до 35 тис. глядачів. «В нинішній ситуацій це може бути другим Буковелем!» — обурився мер столиці.

Київ ухвалив рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше — з четверга, 18 березня.

Садочки та початкова школа поки працюватимуть в звичному режимі.

Кличко хоче відновити очне навчання у початковій школі попри локдаун