Дружина «регіонала» шпигувала за аеродромами ЗСУ на Вінниччині (фото)
СБУ

Служба безпеки затримала агентку фсб, яка збирала інформацію про Сили оборони у Вінницькій області та виправдовувала збройну агресію рф.

Про це повідомили в СБУ

Зловмисниця — виявилась колишнього функціонера Партії регіонів, який до 2015 року очолював місцеву райраду. Вона з анонімного акаунту в «Однокласниках» закликала до підтримки путіна та виправдовувала окупантів. Через це її помітила російська фсб та завербувала.

За завданням окупантів вона намагалася виявити аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами ЗСУ, а також з’ясувати наявність ППО поблизу авіаційних об’єктів. Крім того, фігурантку цікавили геолокаціїмедзакладів, де лікуються українські захисники, а також вона розвідувала маршрути руху військових ешелонів.

Отримані розвіддані агресор планував використати для підготовки ракетно-дронових ударів по регіону.

Співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку, а потім «покроково» задокументували її злочинну діяльність і затримали.

Під час обшуків в оселі фігурантки вилучили мобільний телефон та планшет, які використовувала для комунікації з ворогом.

Жінці повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.