ДСНС ліквідувала пожежі на Луганщині, які вирували з 30 вересня  

Влада повідомляє, що станом на 9:00 8 жовтня всі пожежі в природних екосистемах на території Луганської області ліквідовані. Підрозділи ДСНС та підрозділи з інших областей протягом 8-9 жовтня ще чергують на Луганщині.

Пожежі гасили протягом тижня, вони палахкотіли в природних екосистемах із 30 вересня. Найбільш складною ДСНС називає обстановку вздовж лінії розмежування у Станично-Луганському, Новоайдарському та Сєвєродонецькому районах. Там до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

ДСНС передусім захищала населені пункти, польовий артилерійський склад ЗСУ поблизу села Боровеньки та газорозподільчу станцію на околиці села Олександрівка. Наземні сили та авіація завадили поширенню вогню до населених пунктів. Потреби в евакуації, як заявили чиновники, не було.

За попередніми оцінками ДСНС, орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 20 тис. га. Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.

Також вогнеборці знайшли під час ліквідації лісових пожеж тіла 11 людей, з яких три особи загинуло внаслідок отруєння продуктами горіння, одна особа — від отриманих опіків, три особи — внаслідок серцевих нападів. Щодо чотирьох загиблих причина смерті встановлюється. Постраждало 19 людей (у тому числі три співробітника ДСНС).

Інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури, як стверджує ДСНС, уточнюється місцевими органами влади.

За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

1 жовтня КПВВ «Станицю Луганську» тимчасово закрили через небезпеку поширення вогню.

Пожежникам вдалося не допустити поширення вогню на електропідстанцію і магістральний газопровід поблизу села Артем в Станично-Луганському районі Луганської області.

Як ми повідомляли раніше, у ранковому зверненні 1 жовтня речник Командування Об'єднаних сил Ярослава Зоріна заявила, що лісові пожежі на Луканщині спровокували проросійські бойовики. Військові ЗСУ та рятувальники ДСНС локалізували тоді пожежі, «спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль».

 

«Раніше отримали б по снайперській кулі». Обстріли бойовиків спричинили пожежі на Луганщині (фото, відео)