Дубінський допоміг незаконно виїхати за кордон брату цивільної дружини — ДБР

Працівники ДБР спільно з СБУ проводять обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат.

Прізвище парламентаря вони традиційно не називають, проте за даними УП мова йде про Олександра Дубінського. Також у матеріал справи фігуріє ГО «Медіаоборона», створена нардепом.

За даними слідства, він організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Той намагався виїхати до Молдова на автомобілі у якості волонтера. Відповідний дозвіл він отримав на запит Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання ГО «Медіаоборона».

При цьому сам чоловік пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації.

«З’ясувалось, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишинева. Де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до столиці Австрії Відня», — йдеться у повідомленні ДБР.

У зв'язку з цим генпрокурор відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України — за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон, вчиненого народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

У цій справі правоохоронці проводять сім одночасних обшуків у приміщенні громадської організації, її керівника і засновників, в місцях їх проживання, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину.

У СБУ кажуть, що частину документів, необхідних для втечі «клієнтів» за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника — депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нардепу Дубінському повідомили про підозру у підробці документів для виїзду за кордон