Дубінський під псевдо «Буратіно» працював на росіян — СБУ (відео)

Правоохоронці після обушку повідомили нардепу Олександру Дубінському про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ). Він нібито на замовлення росіян проводив інформаційно-підривну діяльність.

Про це повідомляють пресслужби СБУ і ДБР.

За даними слідства, Дубінський під псевдо «Буратіно» входив до складу організації, сформованої заступником управлінням генштабу ЗС росії (ГРУ) Володимиром Алєксєєвим. Операційним керівництвом групи займався його заступник Олексій Савін.

До групи також входив екснардеп Андрій Деркач, його помічник Ігор Колєсніков, який вже відбуває покарання за держзраду,. та експрокурор  Костянтин Кулик.

Вони мали розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати її на міжнародній арені. Зокрема, поширювали фейки про українську владу та її західних партнерів з метою дискредитувати українсько-американські відносини та загальмувати євроатлантичну інтеграцію нашої країни.

В ДБР стверджують, що Дубінському, за задумом російських кураторів, відводилася роль професійного «медіакілера», який мав розставляти необхідні акценти насамперед для західної аудиторії. За даними слідства, у жовтні 2019 року він відвідував росію перед спільною пресконференцією з Деркачем, на якій вони почали поширювати фейки про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США 

Правоохоронці зазначають, що на фінансування цієї організації росія витратила понад $10 мільйонів.

У результаті Дубінському повідомили про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

За цими статтями також повідомили про підозру Алєксєєву, Савіну, Деркачу і Кулику. Останні двоє наразі переховується за кордоном. Усім загрожує до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією