Дубінського виключили з партії «Слуга народу» — за порушення статуту та непокору
Слуга народу

Народного депутата Олександра Дубінського виключили із членів політичної партії «Слуга народу». Причина: порушення статуту та непокора керівним органам партії.

Розпорядження підписав голова партії Олександр Корнієнко, повідомляє пресслужба «СН».

В документі йдеться, що 14 березня 2021 року на офіційних зборах київської обласної організації «Слуги народу» керівником замість Дубінського обрали нардепа Андрія Мотовиловця.

Але у той же день за ініціативи Дубінського провели інший захід, де ухвалили рішення про переобрання голови та обрання членів Політичної ради Київської обласної організації.

У партії нагадали, що розгляд питання щодо обрання голови структурного утворення партії неможливий без попереднього затвердження головою партії та погодження головами Політради та Національної ради громад.

Відповідно, Олександр Дубінський грубо порушив вимоги Статуту. «Дії Дубінського щодо проведення конференції із грубим порушенням вимог Статуту дискредитують партію «Слуга народу», що є неприпустимим», — йдеться в повідомленні.

«Пан Олександр відчував певні незручності від того, що на нього розповсюджується партійний статут. Він хотів проводити незаплановані конференції, приймати якісь рішення, неузгоджені з партійним керівництвом. Тому ми відкрили йому шлях у велику чи малу політику», — сказав Корнієнко.

Дубінський може оскаржити рішення на наступному з’їзді партії.

Раніше голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко пояснював, чому не може виключити Дубінського. За його словами, частина партійців не підтримувала виключення нардепа.

Також Сhas News повідомляв, що 13 березня на з’їзді партії «Слуга народу» створили в структурі партії Політраду і затвердили нову редакцію Статуту.

Разумков зайнятий як спікер Ради. Очільник «СН» пояснив, чому Разумков не увійшов до політради партії