Дудь показав вирізаний шматок інтерв'ю з українцем Івангаєм
YouTube / «вДудь»

Російський журналіст Юрій Дудь опублікував у Telegram фрагмент інтерв'ю з українським блогером Іваном Рудським (Івангаєм), який вирізали з підсумкової версії відео.

Журналіст зазначив, що у день виходу інтерв'ю Івангай писав йому: «Дуже круто, спасибі!». Однак Дудь припустив, що блогер тоді ще не подивився весь випуск.

«Коли ми зараз спілкуємося з людьми, наша головна мета — дослідити героя. При цьому нам важливо не замучити глядача, тому у нас є монтаж — і з 4, 5, 6, 7, 10 годин запису до глядача добирається значно менше», — написав він.

Дудь пояснив, що «на монтажі викидається все нецікаве, іноді — те, що могло б бути цікавим, але висловлено настільки недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати».

«Такий монтаж нам здається повагою і по відношенню до глядача, і по відношенню до героя… Наше завдання — не показати героя максимально безглуздим і не назбирати вогненних цитат для заголовків… Але якщо цього разу наша тактовність по відношенню до героя виявилася надмірною, ось будь ласка. 12-хвилинний шматок відео без монтажних склейок», — додав медійник.

Івангай поскаржився, що Дудь вирізав з інтерв'ю слова про Голодомор та репресії НКВС