Дуда порівняв Україну з потопаючим, який може потопити рятівника (виправлено)

Президент Польщі Анджей Дуда порівняв Україну з потопаючим. Про це він заявив на брифінгу для польських журналістів у Нью-Йорку, коментуючи заборону імпорту українського зерна до його країни, пише інформагенство РАР.

«Ми маємо справу з трохи потопаючим. Кожен, хто хоч раз брав участь у порятунку потопаючого, знає, що він надзвичайно небезпечний і може затягнути на глибину. Він має неймовірну силу через страх, викид адреналіну і може просто потопити рятівника. Кажуть, потопаючий хапається за соломинку, але насправді він хапається за усе, що може. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною», — сказав Дуда.

Він додав, що Польща повинна захистити себе від того, щоби «не заподіяв нам шкоди, тому що якщо потопельник заподіє шкоду і втопить нас, то він не отримає допомоги».

«Тому ми повинні дбати про свої інтереси, і ми робитимемо це ефективно і рішуче», — запевнив польський президент.

Дуда також повідомив, що скасував зустріч з Володимиром Зеленським — нібито через затримки у графіку виступів лідерів країн на сесії Генасамблеї ООН. Але, за його словами, зустріч може відбутися пізніше.

Водночас під час свого виступу на Генасамблеї Дуда наголосив, що війна росії проти України «має завершитися, а не бути замороженою». За його словами, це можливе лише у разі відновлення територіальної цілісності України.

«Розв’язавши війну в Україні, володимир путін хотів відновити російську імперію, хотів розділити світ і зробити Європу назавжди залежною від його сировини. Він зазнав невдачі! І я впевнений, що йому це не вдасться», — заявив президент Польщі.

Виправлено

У першому варіанті у цитатах Анджея Дуди некоректно вказувалося слово «потопельник» замість «потопаючого».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Польщі заявили, що не дозволять «затопити» країну українським зерном