«Думаю, що це помилка»: Резніков не планує очолювати Мінстратегпром

Олексія Резнікова планують звільнити з посади міністра оборони та призначити міністром з питань стратегічних галузей промисловості. Про це повідомив голова фрації «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, таке «переведення» Резінкова у рамках уряду «абсолютно логічне, враховуючи його експертизу по «Рамштайну» й необхідність «підняти» міністерство, яке повинно робити більше».

За даними ЗМІ, чинного голову Мінстратегпрому Павла Рябікіна планують призначити послом України в Китаї.

Водночас Міноборони має очолити чинний голова ГУР Кирило Буданов, а МВС та СБУ відповідно — Ігор Клименко та Василь Малюк, які зараз перебувають у статусі виконуючих обов'язки.

«Логіка та сама. Силові відомства на цьому етапі мають очолити не політики, а кадрові силовики. Ворог готується наступати. Ми готуємося захищатися й повертати своє», — пояснив Арахамія.

Водночас Резніков у коментарі Фактам ICTV    заявив, що йому ніхто не пропонував очолити Мінстратпром, однак він відмовиться, яккщо така пропозиція надійде.

«Якщо раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України або прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, тому що я не маю експертизи, яка дозволяла б мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка», — сказав він.

При цьому Резніков наголосив, що процедури переведення у рамках Кабміну, про яку говорив Арахамія, не існує.

«Я хочу сказати як правник, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує це рішення парламенту може бути тільки за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ або МЗС», — пояснив він.

Хто може очолити ГУР замість Буданова

За даними нардепа Олексія Гончаренко (Євросолідарність), на посаду голови ГУР розглядають декілька кандидатів, основний з яких заступник голови Офісу Президента Роман Машовець.

Машовець з 1993 по 2008 рік служив у Збройних Силах: розпочав службу в морському підрозділі спеціального призначення бойові плавці; продовжував у підрозділі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у миротворчій місії в Сьерра-Леоне, також у складі українського контингенту в Іраку.

З липня 2014 року займався організацією військово-технічної допомоги для української армії. Стояв біля витоків створення Сил спеціальних операцій ЗСУ.

22 квітня 2020 року призначений на посаду заступника керівника Офісу президента.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Жоден чиновник не вічний у кріслі»: Резніков прокоментував можливість своєї відставки