Два українські аналоги «Ланцету» успішно пройшли тестування — Федоров
Державна спеціальна служба транспорту

Українські аналоги дронів-камікадзе «Ланцет» пройшли попередні тестування та готуються до перших бойових випробувань.

Про це повідомив віцепремʼєр з інновацій Михайло Федоров в інтерв'ю, опублікованому на YouTube-каналі «Дія».

Цей тип безпілотників може вражати ворожу техніку на відставні до 40 км, у той час як FPV-дрони працюють на 10-20 км. При цьому їх можна направляти по відеоканалу, а на дистанції 300 метрів спрацьовує автонаведення, тому засоби РЕБ вже не зможуть збити його з цілі.

«Це технологічний продукт, тому не можна було запустити його відразу, потрібно було запустити ринок… і от зараз ми маємо результат», — зазначив Федоров.

Він розповів, що кілька днів тому відбувалося тестування виробів від чотирьох компаній. Два дрони пройшли випробування успішно і уразили цілі. А на результати ще двох, як припускає віцепрем’єр, вплинули складні погодні умови — сніг та вітер. Тому один виробник не захотів запускати свій дрон, оскільки не хотів його втратити, а другого виникли проблеми з камерою.

Федоров вважає, що найближчим часом українські компанії зможуть щомісяця випускати до 100 таких дронів, а далі масштаби будуть тільки збільшуватися.

«З‘явиться 2-3 продукти на ринку, які між собою конкурують, через рік таких компаній буде десяток»,— сказав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Франції анонсували передачу Україні дронів-камікадзе нового покоління