Джилл Байден зустрінеться з українськими біженцями в Словаччині та Румунії

Джилл Байден, перша леді США зустрінеться з українськими біженцями та волонтерами під час візиту в Словаччину та Румунію з 5 по 9 травня.

Про це пише Reuters.

6 травня дружина президента Джо Байдена зустрінеться з військовослужбовцями США на авіабазі Когелнічану в Румунії, а потім вирушить до Бухареста, щоб зустрітися з румунськими урядовцями, співробітниками посольства США, гуманітарними працівниками та вчителями, які працюють із переміщеними українськими дітьми.

У неділю, 8 травня у американський День матері, вона проведе зустріч з українками та їхніми дітьми, які вимушено покинули свої домівки через російський напад.

Поїздка передбачає зупинки у словацьких містах Братислава, Кошице та Вишнє Нємєцьке, де Байден матиме зустріч з урядовцями, переміщеними людьми та працівниками служб допомоги. 

Станом на кінець квітня з України до Румунії виїхало близько 871 300 осіб, до Словаччини – 372 000.

Візит Джилл Байден – це ще одна демонстрація підтримки України та сусідніх країн, які допомагають українським біженцям з боку високопосадовців США.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Анджеліна Джолі у Львові зустріла переселенців з Покровська (фото, відео)