Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на $500 млн

Президент Джо Байден оголосив про виділення $500 млн додаткової допомоги Україні під час несподіваного візиту до України в понеділок, 20 лютого. 

Про це заявив президент США Джо Байден на брифінгу з Володимиром Зеленський.

«Анонсований сьогодні пакет включає боєприпаси для HIMARS та гаубиць, більше за Javelin, протитанкові системи, системи повітряного спостереження, щоб захистити український народ від бомбардувань», — сказав американський президент.

Байден також перерахував зобов'язання щодо постачання озброєнь в Україну: понад 700 танків, тисячі броньованих машин, тисяча артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів.

«Пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт та компаній, які намагаються ухилитися від російської військової машини або заповнити її», — додав президент США.

І додав, що за останній рік Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну за допомогою безпрецедентної військової, економічної та гуманітарної підтримки, і вона продовжуватиметься.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підсумки дев'ятого «Рамштайну»: союзники нададуть Україні більше ППО, танків та артилерії