Джо Байден доручив розвідці за 90 днів визначити походження коронавірусу
Getty Images

Президент США Джо Байден доручив американській розвідці подвоїти зусилля для визначення походження COVID-19. На перші результати голова держави очікує через 90 днів.

Цю заяву зробили після того, як розвідка виявила, що кілька дослідників з китайського Інституту вірусології Уханя в листопаді 2019 року захворіли і були госпіталізовані. Нова деталь підштовхнула Байдена до подальших дій, повідомляє CNN.

Президент доручив визначити нові області для розслідування, зокрема, конкретні питання до Китаю. Також у заяві вказано, що в березні Байден наказав своєму раднику з національної безпеки Джейку Саллівану підготувати звіт із найсвіжішими даними про походження пандемії COVID-19. Президент хоче знати, як саме виник вірус — у результаті контакту людини з інфікованою твариною чи в результаті лабораторних екпериментів.

У пресі з'явилася інформація про госпіталізації працівників Уханьської лабораторії, яка підняла нову хвилю підозр щодо Китаю. Також збільшився тиск з боку Конгресу, який хоче почути чіткі відповіді.

Дональд Трамп, попередник Байдена, неодноразово звинувачував Китай у поширенні нового коронавірусу.

У поширенні COVID винна торгівля продуктами дикої природи в Китаї — джерела у ВООЗ