Джо Байден офіційно оголосив про новий пакет допомоги Україні на $1 млрд (оновлено)
Twitter / @POTUS

Президент США Джо Байден під час розмови із Володимиром Зеленським 15 червня оголосив, що Вашингтон надасть Україні новий пакет допомоги на $1 млрд.

Україна отримає додаткові артилерійські та берегові засоби оборони, а також боєприпаси для артилерійських та ракетних систем, зазначають на сайті Білого дому.

Лідери країн також обговорили зусилля міністра оборони США Ллойда Остіна щодо координації додаткової міжнародної підтримки українських збройних сил. 

Окрім цього, Штати виділяють $225 млн на гуманітарну допомогу українцям, зокрема, забезпечення питною водою, медичними засобами, продуктами харчування, житлом та коштами.

«Хоробрість, стійкість та рішучість українського народу продовжує надихати світ. І США разом з нашими союзниками та партнерами не вагатимуться у нашій підтримці українського народу, який бореться за свою свободу», — підсумував Джо Байден.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у новий пакет допомоги від США вперше увійдуть протикорабельні ракети Harpoon, встановлені на транспортних засобах.

Оновлення від 20:43.

Як повідомляє «Суспільне», міністр оборони США Ллойд Остін розповів, що допомога включатиме 12 дронів, 18 гаубиць М777, 30 тис. боєприпасів калібру 155 міліметрів, протикорабельні ракети «Гарпун» та прилади нічного бачення.

Крім цього, за підсумками третьої зустрічі у Брюсселі Контактної групи з питань оборони України, Німеччина пообіцяла надати три РСЗВ Mars, Словаччина — гелікоптери Мі-17, а Канада, Польща та Нідерланди — артилерію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На саміті НАТО планують узгодити довгостроковий пакет допомоги для України — Столтенберг