Джо Байден виступив із посланням у Конгресі: що говорив у контексті України

Вранці 8 березня президент Джо Байден виступив із промовою «Про стан держави» перед Конгресом США.

Він розпочав свою промову зі згадки про допомогу Україні.

«Сьогодні ми в безпрецедентному моменті. Я хочу звернутися до Конгресу зі словом, щоб пробудити їх і сказати людям, що зараз не звичайні часи. Від часів Лінкольна і громадянської війни не було таких ударів по демократії і свободі по всьому світу. Путінська росія напала на Україну... Якщо хтось вважає, що путін зупиниться в Україні, він помиляється», — заявив Джо Байден.

Після цих слів у Конгресі США пролунали гучні аплодисменти.

«Але Україна може зупинити путіна, якщо ми будемо разом з Україною і надамо їй зброю, таку як треба. І це все, що просить Україна. Вони не просять наших солдатів, і жодного американського солдата немає в Україні. Я рішуче налаштований, щоб так і було. Але зараз допомогу Україні блокують ті, хто хоче відійти від світового лідерства», — заявив американський президент у Конгресі.

Байден також звинуватив Дональда Трампа у підтримці путіна.

«Мій попередник, колишній республіканський президент каже путіну: «Роби все, що ти в біса хочеш. Це сказав колишній президент, він підтримував російського лідера. Я думаю, що це жахливо і неприйнятно», — заявив Байден, після чого в залі знову гучно аплодували.

«Моє послання президенту путіну, якого я знаю вже давно, просте: ми не підемо! Ми не здамося! Я не здамся», — запевнив Джо Байден у підтримці України.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні. Документ передбачає надання фінансової допомоги трьом країнам на суму $95 млрд, із яких понад $60 млрд — на допомогу Україні. Проте його має ще ухвалити Палата представників, але дата голосування невідома. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Посол США: Конгрес точно схвалить допомогу Україні, але колі і у якому обсязі — невідомо