Джо Байден заявив, що зустрінеться з Володимиром Путіним (оновлено)
Getty Images

Президент США Джо Байден заявив, що зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Американський лідер припускає, що російські хакери могли атакувати найбільший трубопровід Штатів.

Про це очільник Сполучених Штатів розповів під час онлайн-трансляції, передає пресслужба Білого дому в Twitter.

«Я буду зустрічатися з президентом Путіним. Ще немає даних від наших працівників розвідки, щоб Росія брала участь в цьому, хоча є дані, що дійові особи по програмам-здирникам знаходяться в Росії. У них (РФ — Прим. ред.) є деяка частина відповідальності за те, щоб мати з цим справу», — заявив Байден.

США запровадили нові санкції проти Росії

Оновлено. Байден додав, що США готові вжити нових заходів після атаки на Colonial Pipeline. Заходи будуть залежати від того, скільки часу буде потрібно компанії, щоб відновити роботу трубопроводу.

Наразі Міністерство енергетики Штатів співпрацює з компанією, щоб трубопровід якомога швидше запрацював на повну потужність.

Американський лідер говорить, що адміністрація планує розробити ініціативи у сфері кібербезпеки спільно з приватними компаніями з нафтогазової індустрії та інших галузей.

Через атаку на Colonial Pipeline без роботи залишилися 1,3 млн співробітників на рівні штатів і муніципалітетів.

Довідка 

7 травня, одна з найбільших компаній США з транспортування нафтопереробної продукції, Colonial Pipeline, призупинила роботу всіх трубопроводів через кібератаки. Хакери «тримають у заручниках» дані компанії.

Угруповання DarkSide працює за схемою «вимагач як послуга» (RaaS), рекламуючи свій вірус у даркнеті. Якщо жертви відмовляються платити, учасники DarkSide публікують викрадені у них дані на своєму сайті в даркнеті. В Colonial Pipeline не повідомили, чи заплатили викуп.

Chas News повідомляв, що російські хакери викрали листи чиновників Держдепу США.

Російські хакери могли атакувати найбільший паливний трубопровід у США — ЗМІ