Єдиний серед українців: Єрмак увійшов у 100 найвпливовіших лідерів за версією Time

Американський журнал Time оприлюднив свій щорічний список 100 найвпливовіших людей планети. До переліку ввійшов один українець — голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Його кандидатуру номінував колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. За його словами Єрмак — «людина, яка відіграє центральну роль» у забезпеченні роботи українського уряду.

«Після повномасштабного вторгнення він доніс послання Зеленського до світу, створивши міцну мережу друзів України — від Заходу до Глобального Півдня, обʼєднавши їх навколо різних питань — від санкцій до довкілля. У визначний момент для України та демократії Андрій Єрмак не лише став рішучим лідером, але й довів, що ним є», — зазначив Расмуссен.

Глава ОП потрапив до категорії «Лідери» разом з президентом Аргентини Хавʼєром Мілеєм, главою уряду Польщі Дональдом Туском. Очолила рейтинг підгрупи вдова російського опозиціонера Навального  Юлія.

«На благо людей по всьому світу Юлія Навальна тепер взяла на себе роль лідера на світовій арені. Навальна пообіцяла продовжити боротьбу свого чоловіка за справедливість і верховенство права, даючи нову надію тим, хто бореться проти корупції і за вільну, демократичну росію. З того дня в Мюнхені Навальна стала не лише символом демократичних цінностей, але й мужнім борцем за них», — написала віцепрезидентка США Камала Гарріс.

Водночас президента Володимира Зеленського цьогоріч у списку немає.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 11—17 квітня