Єгипет зваблює туристів новою швидкісною залізницею від Червоного до Середземного моря

Нові швидкісні поїзди повезуть пасажирів Єгиптом найближчим часом. 14 січня в Єгипті підписали меморандум про будівництво першої системи високошвидкісних залізниць, яка з'єднає Червоне і Середземне море. Про подробиці великого будівництва повідомляє Ahram online.

Проєкт коштує $23 млрд. Протяжність всіх доріг мережі — 1750 км. Швидкість руху поїздів становитиме 250 км на годину.

Мережа складається з чотирьох ліній, перша з яких буде завершена у 2023 році. Перша лінія довжиною 460 км пройде через адміністративну столицю провінції Суец Айн Сохна, Каїр, Гізу, місто Шосте жовтня, Олександрію і Новий Аламейн.

Друга зв'яже головний порт Червоного моря з портом Олександрії, а також з портом Матруха Гаргуб. Третя пов'яже Хургаду і Сафагу з Кеною і Луксором. Остання лінія зв'яже місто Шосте жовтня з Луксором і Асуаном.

Поїзд з'єднає туристичні локації

Оскільки поїзд з'єднає Хургаду і Луксор, туристичні пам'ятки стануть ближчими. Дістатися з морського курорту до археологічної столиці займе всього 2 години.

Луксор знаходиться на східному березі Нілу. Місто ділиться на дві частини. «Місто живих» це житловий район на березі Нілу. Там побудовані готелі для туристів. В цьому місті знаходяться Луксорський храм, Алея сфінксів, храм Амона-Ра в Карнаці.

На протилежному березі Нілу розташоване «Місто мертвих». Там туристам цікавий фіванський некрополь, до якого належить Долина царів і Долини цариць, поховальні храми Мединет-Абу, цариці Хатшепсут, Рамессеум, Колоси Мемнона. В Луксорі також є музей старожитностей, де виставляють знахідки археологів.

Єгипетська влада вживає заходів, щоб стимулювати внутрішній і міжнародний туризм. Міністерство туризму і старожитностей запустило в цьому сезоні ініціативу «Насолоджуйтеся взимку в Єгипті». З 15 січня і до кінця лютого ціни на внутрішні рейси знижені, щоб з'єднати туристичні міста в Єгипті: з Каїра в Луксор, Асуан, Шарм-ель-Шейх, Таби, Хургади і Марса-Алам, а також з Олександрії в Луксор і Асуан.

Повідомляється, що ціни на авіаквитки з Каїра і Олександрії будуть доступні за фіксованою ціною: 1500 єгипетських фунтів (2670 грн) до Луксора і Асуана, 1800 єгипетських фунтів до Шарм-ель-Шейха, Хургади і Таби і 2000 єгипетських фунтів — до Марса Алам. Ці ціни включають податки й однакові для єгиптян і іноземців.

За словами гендиректора EgyptAir Holding Company Рошді Закарії, пропозиціями польотів буде керувати національний перевізник EgyptAir, який також надав 20 % знижку на всі міжнародні рейси до Єгипту й назад.

Влада Єгипту заявила про нові археологічні знахідки поблизу Каїра