Економіка Північної Кореї зросла за рахунок поставок зброї до росії — Bloomberg

Економіка Північної Кореї почала різко відновлюватись після трьох років скорочення. Це відбулося на тлі зближення з росією та постачання російській армії понад мільйон боєприпасів для війни в Україні.

Про це пише Bloomberg.

«Економіка Північної Кореї повернулася до життя, оскільки поставки зброї з росією забезпечили підтримку режиму Кім Чен Ина, що дозволило диктатору уникати дипломатії, і він посилив свої погрози проти США та Південної Кореї», — йдеться у статті.

Згідно з даними Центробанку Південної Кореї, які наводить Bloomberg, ВВП КНДР у 2023 році зріс на 3,1%, що стало рекордним зростанням із 2016 року. Тяжка та хімічна промисловість показали найбільшу динаміку — вони додали 8,1% рік до року. Зокрема, у КНДР збільшилося виробництво первинних металів, у тому числі заліза, сталі, міді, нікелю та алюмінію, які необхідні для виробництва зброї.

У той же час, згідно з підрахунками Аналітичного центру перспективних оборонних досліджень (C4ADS), з серпня минулого року до січня 2024-го Північна Корея поставила росії близько 1,6 млн артилерійських снарядів. При цьому за оцінкою південнокорейської розвідки це число може бути втричі вищим.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін і Кім Чен Ин підписали договорів про стратегічне партнерство: що відомо