Ексочільника КСУ Олександра Тупицького судитимуть за підкуп свідка

До Подільського районного суду Києва направлено обвинувальний акт відносно колишнього очільника Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Так, у жовтні 2018 року Тупицький з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України Віктора Татькова, якого оголосили у розшук здійснив підкуп свідка.

Це необхідно було для того, аби останній відмовився від показань або надав неправдиві показання у кримінальному провадженні, яке пов’язане із незаконним  заволодінням активами «Зуївського енергомеханічного заводу».

Також упродовж 2018-2019 років Тупицький неодноразово надавав слідчому Генпрокуратури неправдиві показання і штучно створював докази захисту у особливо тяжкому злочині. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Державного бюро розслідувань.

Що відомо про Олександра Тупицького

Конституційний Суд та його судді опинилися в центрі уваги після скандального рішення від 27 жовтня 2020 року щодо неконституційності відкритих електронних декларацій та деяких повноважень Національного агентства з запобігання корупції. 

29 грудня 2020 року Володимир Зеленський, президент України підписав указ про відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від посади судді Конституційного суду. Пізніше Зеленський скасував указ про призначення Тупицького на посаду судді КС.

19 січня 2021 року Державне бюро розслідувань заявило, що повідомило про підозру Тупицькому, хоча сам він імітував її невручення і відвідував робоче місце.

У Telegram з’явилося відео з екссуддею Чаусом, якого «викрали дуже впливові люди» (відео)