Ексагент КДБ розповів, що Трампа вербували протягом 40 років — ЗМІ
Getty Images

Колишній агент КДБ Юрій Швець заявив, що 45-го президента США Дональда Трампа вербували російські спецслужби протягом 40 років. Саме тому у Росії були раді перемозі політика на президентських виборах 2016 року.

Про це повідомляє The Guardian.

«Це приклад того, як людей вербують, коли вони ще студенти, а потім вони займають важливі посади. Щось подібне трапилося у випадку з Трампом», наголосив колишній співробіник спецслужб.

Книга Крейга Унгера «Американський компромат» написана на основі слів Швеця. У ній автор розповідає, що Трамп нібито вперше потрапив «на радар» КДБ ще 1977 року. Тоді він вже одружився на чеській моделі Івані Зельнічковській. Його кандидатуру почали опрацьовувати спецслужби тодішньої Чехословаччини під кураторством КДБ.

YouTube продовжив блокувати акаунт Трампа — Politico

Три роки потому Трамп відкрив готель Grand Hyatt New York hotel. Для нього він придбав 200 телевізорів у російського емігранта Семена Кисліна. Останній начебто співпрацював з КДБ. За словами Швеця, саме він порекомендував майбутнього американського лідера в якості потенційного «активу». Кислін же заперечив свою співпрацю з КДБ.

У 1987 році Трамп вперше відвідав Москву та Санкт-Петербург разом з дружиною Іваною. Швець каже, що тоді співробітники КДБ «вселили» йому ідею піти у політику.

«Вони досконально вивчили його особистість, розуміли, що він за людина. У КДБ знали, що він надзвичайно вразливий інтелектуально та психологічно, схильний до лестощів», — підкреслив ексагент КДБ.  

На його думку, після повернення до Штатів Трамп вже серйозно думав висунути свою кандидатуру на посаду президента США від Республіканської партії.

«Я досить добре знайомий з оперативними заходами КДБ, починаючи з початку 70-х та 80-х, а потім, з активними заходами РФ, і я не чув нічого подібного чи чогось подібного  поки Трамп не став президентом цієї країни. Важко було повірити, що це вразить серйозних людей на Заході, але це сталося, і зрештою цей хлопець став президентом», підсумував Швець.

Chas News повідомляв, що у Сенаті США бракує голосів для імпічменту Трампа. 

Достукався. Лідер правого американського угрупування, яке закликало до «війни» за Трампа, був інформатором ФБР