Богдан каже про залякування. Мовляв, справу відкрили ще до виходу інтерв'ю

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан, відомий своїми жартами та тролінгом журналістів, заявив, що його збираються переслідувати шляхом порушення кримінальних справ. Його, нагадаємо викликали на розмову в Державне бюро розслідувань (ДБР) після резонансного інтерв'ю.

«Я хочу зрозуміти, чому мене викликали. На сайті ДБР було повідомлення, що мене викликають після мого інтерв’ю і відомостей, які я там оголосив. Але сама справа була зареєстрована 19 серпня, коли інтерв’ю ще не існувало і не планувалося. Це свого роду шахрайство», – сказав Богдан у прямому ефірі «Громадського».

На думку політика, цей виклик є «залякуванням» після критичного інтерв’ю, спрямованого проти нового керівництва ОП.

Водночас у ДБР повідомили, що Богдана допитали як свідка щодо відомих йому обставин можливих контактів українських посадовців із російськими органами влади. Про ці контакти він згадав у інтерв’ю одному з українських видань. Свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації. Богдан зазначив, що продовжуватиме ходити на допити.

Колишній та нинішній керівники Офісу президента — Андрій Богдан та Андрій Єрмак — мають давній непублічний конфлікт. Схоже, що Богдан вирішив використати образ «борця за правду», бо таких полюбляє українське суспільство. Можна прогнозувати: далі очікується багато цікавого.

9 вересня ексглава президентської канцелярії дав інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону. Наступного дня Богдан опублікував у соцмережі пост, в якому заявив, що нібито «був змушений перейти україно-румунський кордон» через свої одкровення. Це відсилка до закінчення роману «Золоте теля» Ільфа та Петрова.

У серпні 2019 року в ЗМІ з'явилася інформація про звільнення Богдана з ОП за власним бажанням. Пізніше політик розмістив фото документа, в якому просив звільнити його за «власним бажанням з моменту такого бажання».