Ексголова Нацбанку заявив, що не ховається від слідства

Кирило Шевченко, екс-очільник Національного банку України, якого НАБУ оголосило у розшук, повідомив слідчі органи про місце свого перебування.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він запевнив, що не ховається від слідства, проте вважає його заангажованим.

«Оголошують у розшук тих, хто ховається. Я навіть не уявляю, що ще мав зробити для співпраці зі слідством», — сказав Шевченко.

Він уточнив, що офіційно повідомив НАБУ та САП про своє фактичне місцезнаходження. При цьому Шевченко перебуває на консульському обліку у країні ЄС, де відбувається лікування.

Також Шевченко запевнив, що офіційно звернувся до посольства з клопотанням про надання приміщення для організації відеозв'язку на час, коли працівники слідчого органу захочуть провести допит.

«Таким чином, я подав усі відповідні клопотання і вжив усіх необхідних дій щодо залучення мене до слідчих дій у порядку, встановленому законодавством», — зазначив Шевченко.

Саму справу «Укргазбанку», фігурантом якого його оголосили, Шевченко вважає «нафталіновим».

«Оголошення мене у розшук за викладених вище обставин — зайве підтвердження заангажованості та політизованості слідства. У своїй правоті я впевнений. Закликаю НАБУ все ж таки забезпечити відкритість, прозорість та неупередженість процесу. Це ще називають — fairplay», — підсумував Шевченко.

Нагадаємо, напередодні Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук Кирила Шевченка, екс-голову Національного банку України, а також ще двох посадовців, яких підозрюють у причетності до розкрадання понад 200 млн грн «Укргазбанку».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАБУ повідомило про підозру голові Рахункової палати: деталі справи