Екскерівник «Нафтогазу» Коболєв отримав підозру у розкраданні 229 млн грн
Facebook

НАБУ та САП повідомили про підозру в заволодінні понад 229 млн грн Андрію Коболєву, колишньому керівнику компанії «Нафтогаз України»

Про це заявили в Національному антикорупційному бюро.

Слідство установило, що очільник компанії у травні 2018 року незаконно видав наказ про преміювання працівників, за яким сам отримав 261 млн грн «за екстраординарні досягнення». Мова про перемогу «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі проти росії.

«Ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн). До того ж за ті самі досягнення екскерівникові компанії виплатили премію й у 2017 році у 12,49 млн грн», — зазначили в НАБУ.

Антикорупційні органи стверджують, що зіткнулись з перешкодами під час розслідування. Колишнє керівництво компанії відмовлялось видати документи стосовно виплати премій.

Уряд звільнив Андрія Коболєва з посади керівника компанії «Нафтогаз»  28 квітня 2021 року. Тоді причиною назвали незадовільні фінансові показники «Нафтогазу» за підсумками 2020 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАБУ повідомило про підозру нардепу Герасимову з «Євросолідарності»