Ексміністр Румунії закликав поділити Україну між сусідніми державами: у посольстві відреагували

Колишній очільник МЗС Румунії Андрій Марга заявив, що кордони України «неприродні», а території слід поділити між країнами-сусідами.

Про це він заяви під час презентації своєї книги «Доля демократії», пише Digi24.

«Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації, і я це з усією відповідальністю кажу, Україна знаходиться в неприродних кордонах. Вона має віддати території Угорщині — Закарпаття, Польщі — Галичину, Румунії — Буковину і росії — Донбас і Крим. Це території інших країн», — зазначив Магда.

Також він вважає, що зараз Україна «далека від демократії», оскільки там забороняють партії, а телебачення контролює держава.

Крім того Магда заявив, що війна закінчиться угодою США, Китаю, рф та ЄС без участі України.

У посольстві України в Румунії розкритикували заяву ексміністра та назвали її неприпустимою, особливо у умовах, коли Україна бореться за свою незалежність.

«Шкодуємо, що колишній міністр європейської та демократичної держави Андрій Марга робить заяви, що ставить під сумнів основні принципи міжнародного права, зокрема непорушність кордонів. Забезпечення повної поваги до цих принципів є основою безпеки та стабільності на континенті», — зазначили у посольстві.

Раніше Байден попередив путіна про наслідки в разі застосування ядерної зброї в Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генерал США спрогнозував, коли Україна відкине росіян та поверне Крим