Експоліцейський налагодив постачання кокаїну з Еквадору до України — ДБР

Державне бюро розслідувань затримало колишнього правоохоронця, який налагодив канал постачання кокаїну з Еквадору до України. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У Нацполіції розповіли, що чоловіка затримали під час збуту 3,3 кг кокаїну за $135 тис. При роздрібному продажу ціна цієї партії могла сягати $600 тис.

Затриманому — 42 роки, до 2021 року він проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції. 

За даними слідства, він входив до організованої злочинної групи, яка переправляла наркотики з Латинської Америки через європейські країни до України. Продавали кокаїн в різних областях України гуртом від 1 кг. Кілограм коштував близько $45 тис.

До злочинної групи також входили працівники митних органів та громадяни деяких країн ЄС.

Раніше кокаїн завозили через торговельний порт Одеси — наркотик ховали у спеціально обладнаній схованці у контейнері. Проте через війну цей шлях перестав працювати і наркоділки організували новий канал постачання через українсько-польський кордон на Львівщині.

Досудове розслідування ведеться у межах ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу (зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів). Злочинцям загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.