Експосадовця «Енергоатому» обвинувачують у завданні збитків компанії на майже 94 млн грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду справу щодо колишнього топпосадовця «Енергоатому» про завдання 93,76 млн грн збитків підприємству.

Обвинувачення стосуються колишнього генерального директора відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Згідно з розслідуванням, у вересні 2020 року посадовець забезпечив переможцю аукціону з продажу електричної енергії  реалізацію всього обсягу електроенергії за зниженою вартістю — 1 120 грн за 1 МВт.г.

За даними слідства, на аукціоні дискримінували понад 30 інших компаній-учасників, які були позбавлені можливості придбати потрібні їм обсяги електроенергії за більшою ціною.

САП зазначає, що таким чином, посадовець продав 1 465 000 МВт.г. електричної енергії  і завдав держпідприємству збитки на загальну суму 93,76 млн грн.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу  України — зловживання владою або службовим становищем.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пашинському повідомили про підозру: деталі справи (відео)