Експосадовця «Укренерго» підозрюють у розкраданні 10 млн грн на закупівлі бронежилетів
СБУ

Служба безпеки та НАБУ викрили на корупції колишнього високопосадовця ПрАТ «НЕК «Укренерго».

Про це повідомили у СБУ.

Йдеться про екскерівника одного з Департаментів держпідприємства, який навесні 2022 року організував закупівлю бронежилетів для співробітників енергокомпанії.

Він купив їх за штучно завищеною вартістю. Для цього посадовець залучив афілійовану комерційну структуру, яка не має дозвільних документів та ліцензій на виробництво військової амуніції. Крім цього, фірма навіть ніколи не займалась виготовленням бронежилетів.

За даними слідства, у цієї компанії експосадовець «Укренерго» придбав партію спорядження за удвічі завищеною сумою. Так, він завдав держбюджету збитків у понад 10 млн грн.

За матеріалами Служби безпеки та НАБУ вже колишньому чиновнику Укренерго повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Фігуранту загрожує до 6 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ та НАБУ затримали мера Мукачева та голову Мукачівської райради