«Еквівалент чаші блювоти»: в Австралії показали фільм про життя окупантів на війні

18 березня австралійський національний мовник ABC показав в ефірі передачі Four Corners документальний фільм «Українська війна: Інша сторона» (Ukraineʼs War: The Other Side).

Автор стрічки, британський режисер Шон Ланган, відзняв війну очима росіян і показав їхнє життя на фронті. Зокрема, у фільмі є інтерв'ю з окупантами, які брали участь у захопленні Авдіївки.

Посольство України в Австралії і посол Василь Мирошниченко засудили показ фільму, який назвали «журналістським еквівалентом чаші блювоти».

«Він беззаперечно повторював і транслював незліченну відверту брехню, викривлення історії, расистські твердження та пропагандистські наративи, що виходили з Кремля», — йдеться у заяві українських дипломатів.

Посол заявив, що очікує на зустріч з директором АВС і наголосив, що корпорації має бути соромно за «повне сміття», яке вона випустила в ефірі.

У відповідь в АВС заявили, що це «складний, але законний документальний фільм», який надає «рідкісну можливість поглянути на життя російських солдатів під час війни». Там також додали, що минулого місяця стрічку показав британський телеканал ITV і взагалі його начебто дивляться у всьому світі.

Водночас у корпорації погодилися зустрітися з українським послом, щоби обговорити його «стурбованість».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 7—13 березня