Екзит-пол по Києву: у Кличка величезний відрив, але другий тур буде
УНІАН

За результатами екзит-полу, який оприлюднила група «Рейтинг», на виборах мера Києва найбільше голосів отримав чинний мер Віталій Кличко — 47,8%. Втім це менше 50%, тому буде другий тур.

Згідно попередніх результатів, суперником Кличка може стати кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Попов — 8,6%. Зовсім не на багато від нього відстають Сергій Притула («Голос», 8,3%) та Ірина Верещук Слуга народу», 8%).

Ті ж самі кандидати проходять у другий тур, згідно даним екзит-полів студії Савіка Шустера: Віталій Кличко — 45,9%, Олександр Попов — 9,62%. А от далі місця розподілилися так: Ірина Верещук — 8,53%, Олексій Кучеренко — 7,82%, Сергій Притула — 7,27%.

На виборах до Київради, за даними «Рейтинга» найбільше набирає «УДАР» —  21,3%. Далі йдуть «Європейська солідарність» — 18,0%, «Слуга народу» – 9,5%, «Голос» – 7,2%, партія Олександра Омельченка «Єдність» – 6,8%, «Опозиційна платформа  За життя» – 6,7%, «Батьківщина"  6,6%.

Сhas News повідомляв, що напередодні виборів Віталій Кличко отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Тому він не голосував.