Елітні підрозділи рф зазнали значних втрат на тлі неправильного використання їхнього потенціалу — британська розвідка

Найкращі підрозділи російських військ несуть великі втрати через неправильне використання їхнього потенціалу та непередбачуваний для рф український опір.

Про це повідомили у Twitter міноборони розвідки Британії.

Зокрема, сили ВДВ встигли взяти участь у кількох помітних тактичних провалах рф. Йдеться про спробу наступу на Київ у березні через аеродром Гостомель, просування на Ізюмському напрямку і невдалу переправу через річку Сіверський Донець.

«Російська доктрина передбачає участь ВДВ у найскладніших операціях. Десантні війська чисельністю 45 000 чоловік складаються переважно з професійних контрактників. Члени цього роду військ вважаються елітою армії та отримують додаткову оплату», — йдеться в повідомленні.

Це показує неправильне управління потенціалом військ та те, що інвестиції путіна в армію протягом останніх 15 років спричинили незбалансованість її загальної сили.

«Нездатність передбачати український опір та подальша самозаспокоєність російських командирів призвели до значних втрат серед багатьох елітних підрозділів російських військ», — резюмували у відомстві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 травня