Єлизавета II і принц Філіп вперше з 1949 року проведуть Різдво без родичів
Getty Images

Королева Великої Британії Єлизавета II та її чоловік, принц Філіп, через пандемію коронавірусу святкуватимуть Різдво в Віндзорському замку, не запрошуючи до себе членів родини.

Як повідомляє британське видання Daily Mail, пара відмовилася від урочистостей і залишиться в Віндзорському замку, де з жовтня перебуває у «бульбашці» тільки з персоналом.

Єлизавета II і принц Філіп, герцог Единбурзький (нині їм 94 і 99 років відповідно), традиційно проводили святковий сезон в колі сім'ї в Сандрингемському замку в графстві Норфолк.

«Пандемійного» року вони проведуть Різдво без своїх чотирьох дітей вперше з 1949 року. Тоді тодішня принцеса Єлизавета залишила однорічного Чарльза у Британії, щоб бути з принцом Філіпом на Мальті.

Також королева не відвідуватиме церковну службу на Різдво, аби не спричиняти натовп. Вона молитиметься в приватній каплиці Віндзорського замку.

Принц Чарльз і герцогиня Корнуольська проведуть Різдво також окремо від інших членів сім'ї, але планують відвідати королеву і принца Філіпа в Віндзорі після свята.

Згідно із карантинними обмеженнями у Британії, у регіонах другого рівня, таких як Віндзор, до шести осіб з різних домогосподарств можуть спілкуватися на відкритому повітрі. Це означає, що королева і принц Філіп можуть зустрітися з членами сім'ї для верхової їзди або прогулянок територією Віндзорського замку.

Велика Британія вирішила на п'ять днів — з 23 до 27 грудня — пом'якшити обмеження через COVID-19 і дозволити збиратися вдома трьом родинам, які не живуть разом.

Як ми писали раніше, 5 листопада у Великобританії уряд запровадив повторний локдаун щонайменше на чотири тижні. Через це багато маленьких громадян країни написали листи прем’єр-міністру Борису Джонсону.

Великобританія схвалила вакцину Pfizer і BioNTech до використання з наступного тижня