Енергетичне співтовариство допоможе «Укренерго» стягнути з рф завдані збитки енергосистемі

Секретаріат Енергетичного співтовариства допомагатиме НЕК «Укренерго» позиватися проти рф та вимагати від неї відшкодування збитків, завданих магістральним мережам.

Про це повідомляє «Укренерго».

Сторони вже підписали відповідний меморандум.

«Разом ми прагнемо домогтися компенсації за шкоду, яку Росія завдає енергетичному сектору України, а зокрема нашим об'єктам, з першого ж дня повномасштабного вторгнення. Наразі ми ретельно фіксуємо всі пошкодження мереж та знищені наші об’єкти, щоб виставити рахунок країні-терористу», — зазначили у компанії.

Для цього Секретаріат залучить міжнародних та українських експертів, проведе ретельний аналіз, куди «Укренерго» матиме змогу звернутися для компенсації отриманих збитків від російської агресії. 

Крім цього, буде розроблено план дій з висунення претензій та визначені ключові юридичні експерти і компанії, які забезпечуватимуть підтримку розгляду позовів проти Росії у національних судах і міжнародних трибуналах.

Робоча група з правових претензій, створена у рамках Меморандуму, представлятиме «Укренерго» у Спеціальному міжнародному трибуналі проти росії.

Нагадаємо, раніше в «Укренерго» заявляли, що дефіцит в енергосистемі залишатиметься протягом зими.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укренерго» скоро зможе придбати частину критично необхідного обладнання