Ера дешевих авіаквитків за €10 закінчилася — глава Ryanair

Авіакомпанія Ryanair більше не буде пропонувати рейси за найнижчими цінами через різке зростання вартості палива.

Про це радіо BBC заявив Майкл О'Лірі, виконавчий директор ірландського лоукостера Ryanair.

Він зазначив, що ера квитків за €10 закінчилася. Середній тариф авіакомпанії зросте з приблизно €40 торік до приблизно €50 протягом наступних п’яти років.

«Немає сумніву, що на нижньому рівні ринку наші справді дешеві розрекламовані тарифи — за один євро, за €0,99, навіть за €9,99 — я думаю, ви не побачите таких тарифів протягом наступних кількох років», — сказав О'Лірі.

Водночас, він  вважає, що люди продовжуватимуть часто літати, незважаючи на зростання вартості життя.

Оскільки в останні десятиліття вартість авіаквитків стала нижчою, кількість рейсів збільшилася, і все більше людей здійснюють короткі перельоти за кордоном на додаток до щорічної відпустки. Такі авіакомпанії, як Ryanair, Easyjet, Vueling та Wizz Air, боролися за надання недорогих послуг.

Нині на комерційні авіарейси припадає близько 2,4% глобальних викидів CO2 і сектор зіштовхується з необхідністю зменшити свій вплив на клімат, включаючи кампанії, спрямовані на те, щоб переконати людей перейти на залізничні та автомобільні перевезення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З 11 червня чеський перевізник запускає регулярне залізничне сполучення між Прагою, Львовом і Києвом