Ердоган запросив Зеленського та Путіна на переговори у Туреччині
Getty Images

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував провести у країні перемовини очільників Росії та України, Володимира Путіна та Володимира Зеленського.

Про це заявив Ібрагім Калин, речник Ердогана, повідомляє Habertürk.

У Туреччині кажуть, що наслідки військового конфлікту будуть масштабними, тому Анкара готова сприяти зниженню напруженості.

«Він навіть запропонував їм обом приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть, і провести зустріч, щоб вирішити їхні проблеми та розбіжності. Туреччина готова зіграти будь-яку роль, щоб знизити напруженість у відносинах між Росією та Україною. Ми робимо це і як друг Росії та України, і як союзник по НАТО», — сказав речник.

Також він анонсував візит Едрогана до Києва для зустрічі з Зеленським.

«Водночас ми будемо у тісному контакті з росіянами, щоб уникнути будь-яких військових дій, які матимуть серйозні та незворотні наслідки», — заявив Калин.

За даними розвідувальних органів, зараз біля російсько-українського кордону зосереджено близько 100 тис. військових. РФ перекидає до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Також у США занепокоєні можливістю розміщення ядерної зброї в Білорусі. Крім того, на територію країни почали прибувати підрозділи з РФ для «спільних навчань». До 20 лютого на них відпрацьовуватимуть «відбиття зовнішньої агресії».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Не думаю, що наявність в України ядерної зброї захистила б її від нападу Росії»