Еріксен сказав перші слова журналістам після клінічної смерті на полі
Getty Images

Крістіан Еріксен, футболіст збірної Данії, який пережив клінічну смерть під час матчу з Фінляндією, дав перший коментар ЗМІ.

Його оприлюднила італійська Gazzetta dello Sport.

«Дякую усім, я не збираюсь здаватися. Зараз мені стало краще, але я хочу зрозуміти, що сталося», — сказав футболіст.

В суботу, 12 червня, Еріксен впав на полі, в нього зупинилось серце. Лікарям вдалось запустити його дефібрилятором, після чого гравця доправили до реанімації.

Мартін Шутс, агент футболіста, розповів, що мав з ним розмову.

«Ми говорили сьогодні вранці (в неділю — Прим. ред.). Він жартував, був у доброму гуморі. Я знайшов його у доброму стані. Ми всі хочемо зрозуміти, що сталося. Лікарі проводять ретельні обстеження, це займе трохи часу, — повідомив Шутс.

Агент додав, що Еріксен дуже розчулений реакцією людей футболу та простих вболівальників, які протягом цих днів висловлюють йому підтримку.

«Крістіан щасливий розуміти, скільки любові має навколо себе. Він отримував повідомлення з усього світу», — сказав Шутс.

Еріксен залишиться в шпиталі щонайменше до вівторка. Сам футболіст сподівається бути поруч зі своєю збірною, яка в четвер гратиме свій другий матч на Євро — проти команди Бельгії.

Поки що ж Еріксен поспілкувався з партнерами  відеозв’язком. Про це розповів Каспер Хюльманд, тренер збірної Данії.

«Він переживає за нас. Запитав, як в нас справи. Сказав гравцям, що вони, ймовірно, в гіршому фізичному стані, ніж він. Каже, що зараз був би готовий тренуватися».

Данія в тому драматичному матчі проти Фінляндії поступилась 0:1. В іншій грі групи Бельгія розбила Росію — 3:0.