Єрмак назвав відведення військ РФ від українського кордону результатом роботи Зеленського і команди

Відведення російських військ від кордонів є результатом роботи команди президента і міжнародних партнерів України. Союзники показали безпрецедентну підтримку.

«Ми всі побачили, яку безпрецедентну підтримку має сьогодні Україна. І я абсолютно впевнений, що і новина, про яку ви сказали (виведення російських військ від кордонів України — Прим. ред.), є результатом роботи президента, його команди і, безумовно, підтримки наших партнерів, з якими ми сьогодні говоримо одним голосом з Росією», — заявив в ефірі програми «Право на владу» Андрій Єрмак, глава Офісу президента.

Вдень 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що ухвалив рішення завершити перевірочні заходи в Південному та Західному військових округах. За його словами, «всі поставлені цілі досягнуті». Відведення російських військ почнеться 23 квітня.

Я вважаю, що результати і факти говорять набагато краще за безпідставну критику. Ми вже чули її і щодо відеоконференції, про яку так багато говорили, під час якої президент Франції сидів біля президента України, і розмовляли з канцлером Німеччини

Ватажок терористів у Донецьку кличе Зеленського на дебати

Очільник терористичного угруповання «ДНР» Денис Пушилін на російському телебаченні звернувся до президента України Володимира Зеленського з пропозицією проведення онлайн-дебати та попросив його «не ховатися в кущах другої лінії оборони» під час відвідин Донбасу.

«Закликаю вас, пане Зеленський, не лідерів третіх країн запрошувати на лінію зіткнення, а краще відправитися туди самому для чесного і відкритого діалогу з нами. Ми разом з главою «ЛНР» готові там вас особисто зустріти і предметно і професійно поспілкуватися про ситуацію і шляхи мирного врегулювання», — сказав Пушилін.

Він запропонував Зеленському «не ховатися в кущах другої лінії оборони, а набратися сміливості і доїхати до найгарячіших точок». Він додав, що готовий з ватажком угрупування «ЛНР» до публічних дебатів із президентом України в онлайн форматі.

Російський ставленик на Донбасі навіть пропонує допомогу українцям. Зокрема, «керівник» так званої республіки вважає, що у питаннях освіти, медицини та соціальної допомоги мають що дати українцям з підконтрольних уряду територій. Яким саме чином Пушилін хоче це зробити, він не уточнив.

Передісторія

Під час перемовин радників «нормандської четвірки» Росія запропонувала провести зустріч на лінії розмежування.

Пізніше президент Володимир Зеленський запропонував російському очільнику Володимиру Путіну зустрітися «у будь-якій точці українського Донбасу» та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін відповів на пропозицію Зеленського про зустріч і запропонував зустрітися в Москві «в будь-який зручний час», але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Путін запропонував Зеленському зустрітися спершу з бойовиками в ОРДЛО, а потім з ним у Москві