ЄС може оголосити Україну кандидатом на вступ у 2027 році — посол Литви
Pixabay

У 2027 році Литва вдруге головуватиме у Раді Європейського Союзу. Під час цього терміну ЄС може оголосити Україну кандидатом на членство в Євросоюзі.

Про це посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас розповів в інтервю «Інтерфакс-Україна».

Дипломат каже, що основна мета ініціативи експрем'єра Андрюса Кубілюса «Україна-2027» — допомогти об'єднати зусилля країн-членів та установ ЄС для допомоги Україні у політичних та економічних питаннях.

Сарапінас зазначив, що ініціатива може забезпечити прозоре використання інвестицій та сприяти більш швидкому зростанню української економіки.

«Без сумніву, це амбітний план. Щоб він здійснився, для України важливо закріпити успіхи і надалі рішуче виконувати реформи, а для ЄС — усіляко і послідовно підтримувати європейський вибір України», — наголосив дипломат.

У середині 2021 року у Вільнюсі організують четверту конференцію реформ в Україні. Вона сприятиме зміцненню процесу реформ, каже Сарапінас.

«Перед Україною стоїть складне завдання: одночасно вирішувати проблеми з окупацією Криму та частини Східної України і виконувати структурні реформи. Крім того, як і іншим країнам, вам необхідно боротися з пандемією COVID-19. Незважаючи на ці виклики, Україна зробила величезний крок у виконанні важливих реформ», — підсумував він.

Зеленський: «Україна робить усе, щоб бути рівноправним членом ЄС»