ЄС не узгодив нові санкції проти рф через Польщу, яка вимагає посилити обмеження

Учора, 23 лютого, Європейський Союз не зміг узгодити 10 пакет санкцій проти рф до річниці вторгнення через заперечення Польщі.

Про це пише  Politico.

Співрозмовники видання зазначають, що досягли майже згоди щодо пакету, але Польща не згодна із запропонованими обмеженнями на імпорт синтетичного каучуку. На думку країни, ці санкції недостатньо жорсткі.

Деякі країни виступали за повну заборону, але, намагаючись заспокоїти інші країни, які залежать від цього імпорту, Комісія запропонувала встановити ліміт квоти на рівні 560 тис. метричних тонн, сказав один з дипломатів ЄС. За словами польського чиновника, це більше, ніж імпортують зараз.

«Ми не блокуємо санкції. Ми просто хочемо, щоб вони мали сенс», — сказав один серед представників країни.

Так, згоди щодо імпорту синтетичного каучуку пункту досягти не вдалося, водночас, за словами джерел, інші пункти погодили.

Видання повідомляє, що переговори щодо санкцій продовжаться сьогодні, 24 лютого, і перетинатимуться з офіційними заходами на честь річниці вторгнення. Це ставить під сумнів обіцянку президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, запровадити 10 пакет обмежень до 24 лютого.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Китай оприлюднив свій «мирний план» із 12 пунктів щодо війни в Україні