ЄС повернеться до обговорення нових санкцій проти росії після головування Угорщини — Politico

Країни-члени Європейського Союзу планують у січні відновити дискусії щодо нових санкцій, спрямованих на російську економіку.

Про це пише Politico.

Січень стане вирішальним місяцем, коли Угорщина, найближчий союзник москви в ЄС, завершить своє піврічне головування в Раді ЄС, а Європарламент затвердить новий склад Європейської комісії. За словами дипломатів, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан використав цей час, щоб фактично зупинити обговорення санкцій проти росії.

«Україну чекає сувора зима, але одночасно наближається і кінець катастрофічного угорського головування. Ми очікуємо, що всі питання, заблоковані Угорщиною, будуть вирішені з необхідною терміновістю. Свіжий подих уже давно необхідний», — зазначив високопоставлений дипломат ЄС.

З 1 січня головування в Раді ЄС перейде до Польщі — одного з найбільш активних прихильників України. Варшава вже оголосила про свої плани посилити боротьбу з російськими енергоносіями, які залишаються важливим джерелом доходів для кремля.

Євросоюз уже запровадив санкції на російську нафту і суттєво скоротив імпорт газу. Однак, як зазначається, існують численні лазівки, якими користується москва, зокрема за допомогою «тіньового флоту» танкерів, що ускладнює відстеження російського викопного палива, яке продається на світових ринках.

Останній, 14-й, пакет санкцій ЄС проти росії був ухвалений у червні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іран заперечив передачу ракет росії після нових санкцій ЄС і Британії