ЄС пригрозив Ілону Маску заблокувати Twitter

Європейський союз може заблокувати Twitter, власником якої нещодавно став мільярдер Ілон Маск, якщо соцмережа не дотримуватиметься правил ЄС з модерації контенту.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.

Зазначається, що попередження з Брюсселя прозвучало під час відеодзвінка між Маском і Тьєррі Бретоном, комісаром ЄС, відповідальним за реалізацію цифрових правил блоку.

Єврокомісар заявив, що Twitter повинен дотримуватися контрольного списку правил, включаючи відмову від «довільного» підходу до відновлення заблокованих користувачів, «агресивне» переслідування дезінформації та погодження на «великий незалежний аудит» платформи до наступного року.

Маска попередили, що якщо він не дотримуватиметься цих правил, Twitter ризикує порушити новий закон ЄС про цифрові послуги, який встановлює глобальні стандарти того, як компанії мають контролювати контент в Інтернеті.

Бретон заявив, що у разі недотримання правил, Twitter можуть заблокувати або оштрафувати на суму до 6% від світового обігу.

Раніше Маск заявляв, що Twitter дотримуватиметься всіх відповідних законів.

Серед вимог ЄС є те, що Маск надає чіткі критерії, за якими користувачі можуть бути забанені.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розблокування сторінки Трампа у Twitter: Ілон Маск запустив голосування