ЄС ще на рік продовжив санкції проти Росії за окупацію Криму

Європейський союз на рік подовжив термін дії санкцій за окупацію Криму.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

«ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права, відповідно до заяви Верховного представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2020 року», — йдеться у заяві.

Санкції вперше запровадили у червні 2014 року у відповідь на «спроби навмисно підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати країну».

Обмежувальні заходи ЄС складаються з економічних санкцій. Вони спрямовані на конкретні галузі російської економіки, а також перебачають індивідуальні обмежувальні заходи.

Санкції, зокрема, забороняють цільовий імпорт до Євросоюзу продуктів, що походять з Криму чи Севастополя, інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму чи Севастополі.

Крім того, забороняється експорт певних товарів та технологій кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах.

Також заборонені поставки до РФ товарів та технологій, призначених для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

CША готують нові санкції проти Росії через отруєння Навального