Естонія частково закриває кордони для росіян з шенгенськими візами

Естонія з 18 серпня перестане впускати на свою територію громадян росії з шенгенськими візами, виданими Естонією. Виключення зроблять лише для кількох категорій осіб.

Про це на прес-конференції повідомив міністр закордонних справ країни Урмас Рейнсалу, пише ERR.

«Через тиждень застосовуватиметься санкція до шенгенських віз, виданих Естонською Республікою. Санкція означає, що візи залишаться дійсними. Однак на власників віз будуть накладені санкції при в'їзді до Естонії, тобто їм буде заборонено в'їзд до Естонії», — пояснив він.

Виключення зроблять для:

  • дипломатів та членів їхніх родин;
  • близьких родичів осіб, які мають естонське громадянство або постійний дозвіл на проживання в Естонії;
  • осіб, що займаються міжнародними вантажними та пасажирськими перевезеннями;
  • осіб, які мають право вільного пересування згідно із законодавством ЄС;
  • осіб, в'їзд яких в Естонію необхідний з гуманітарних міркувань.

Рейнсалу підкреслив, що це рішення стосується лише віз, виданих Естонією. Проте наступного тижня уряд має намір обговорити способи, як можна було б заборонити в'їзд до країни усім громадянам росії, які мають шенгенські візи.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в’їзд на свою територію для всіх росіян. За його словами, «хороших росіян» не буває і усі вони мають їхати до рф. 

За словами голови Офісу президента Андрія Єрмака, однією з ключових цілей нового пакету санкцій Європейського Союзу проти росії повинна бути заборона на видачу шенгенських віз.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Латвія припинила видачу віз росіянам, але є вийняток