Естонія долучилася до позову України проти рф щодо геноциду

26 вересня влада Естонії офіційно ухвалила рішення долучитися до позову України проти росії, поданого в Міжнародному суді ООН за звинуваченнями у геноциді.

Про це пише Postimees.

Згідно зі статтею 63 Статуту суду, коли йдеться про тлумачення конвенції, учасниками якої є інші держави, ніж ті, що беруть участь у справі, кожна з цих держав має право долучитися до судового процесу. У цьому випадку пояснення, надане судом, буде однаково обовʼязковим і для них.

«Естонія разом з іншими учасниками конвенції про запобігання злочину геноциду бажає приєднатися до спору між Україною та росією, оскільки агресія росії під приводом запобігання злочину геноциду і покарання за нього піддала серйозній небезпеці поняття такого жахливого злочину як геноцид. Суд має дати оцінку діям росії і висунутим нею неправдивим звинуваченням», — сказав Урмас Рейнсалу, голова МЗС.

Нагадаємо, 26 лютого Україна звернулася до Міжнародного суду, оскільки країна-агресорка цинічно виправдовувала напад на нашу країну, «необхідністю перешкодити Україні і покарати її за передбачуваний геноцид у Луганській і Донецькій областях».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Доказів порушень росією Конвенції ООН про геноцид в Україні є достатньо — CNN