Естонія не буде примусово повертати до України чоловіків призовного віку
Ken Mürk/ERR

Влада Естонії не планує примусове повернення до України чоловіків призовного віку у разі, якщо їхні паспорти будуть протерміновані. Про це розповіла радниця відділу політики громадянства та міграції МВС Аннелі Вікс, пише ERR.

«Міністерство внутрішніх справ не має плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії, втекли через війну, в тому числі громадян України, які належать до цільової групи можливої української мобілізації», — сказала вона.

Вікс пояснила, що у випадку, якщо українські біженці не зможуть обміняти свої прострочені паспорти на нові в посольстві України, то вони втратять можливість подорожувати. Однак це не вплине на їхню можливість подати заяву на отримання або продовження посвідки на проживання (у тому числі на підставі тимчасового захисту).

«Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів. Однак іноземець не може звернутися за візою за відсутності справжнього проїзного документа», — зазначила посадовиця.

Станом на кінець квітня в Естонії чинний дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту мали близько 31 тис. українців. Серед них — 6500 чоловіків віком від 18 до 60 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна не зверталася до Польщі щодо поверення чоловіків — посол