Естонія відкриває кордони для щеплених українців. У переліку вакцин — не лише схвалені Євросоюзом
Pixabay

Естонія дозволила в'їзд повністю вакцинованим українцям з туристичною метою. До списку дозволених вакцин увійшли не лише рекомендовані в ЄС.

«Крок за кроком відновлюємо повноцінну дію безвізу з ЄС», — написав у Twitter Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України.

За інформацією на карті МЗС, в Естонію можуть в’їхати особи, які прибувають з будь-яких третіх країн (у т.ч. з України) без симптомів захворювання на COVID-19 та які пройшли повний курс вакцинації.

До вакцин, які приймає країна, зараховують: Comirnaty (BioNTech/Pfizer), AztraZeneca/ Vaxzevria / Covishield та CoronaVaс. З моменту останньої дози препарату має минути не більше року.

Також в’їзд на територію країни дозволяють особам:

  • які мають посвідку на проживання в країні (Elamisluba) та члени їх сімей.
  • мають дозвіл на проживання в країнах Європейського Союзу, Шенгенських державах, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Андорри, Монако, Сан-Марино та Ватикану, а також власники довгострокових віз зазначених країн та члени їх сімей, які не мають симптомів COVID-19.
  • без симптомів COVID-19, які приїхали до Естонії на навчання або роботу.
  • які є перевізниками товарів та сировини, займаються міжнародними вантажними і пасажирськими перевезеннями, беруть участь в технологічній роботі компанії, що працює в Естонії, постачальники медичних послуг, дипломатами,  які прибувають в межах міжнародної військової співпраці.
Австрія і Нідерланди відкрилися для українських туристів, щеплених від СOVID-19