Естонія визнала росію державою-спонсором тероризму

Парламент Естонії визнав рф країною-спонсором тероризму, а правлячий режим терористичним.

Рішення підтримали 88 депутатів, голосів «проти» чи «утримався» не було, повідомляє ERR.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу (Парламент Естонії — Прим. ред.) оголошує російський режим терористичним, а російську федерацію — державою-спонсором тероризму, діям якої необхідно дати спільну відсіч. Рійгікогу закликає міжнародне співтовариство ухвалити аналогічні декларації», — зазначається у повідомленні.

У резолюції парламент засудив анексію українських територій та запевнив, що Естонія ніколи не визнає результати псевдореферендумів.

Також естонські депутати закликали міжнародну спільноту створити міжнародний трибунал, аби притягти до відповідальності всіх винних у розв’язанні війни. Парламентарі засудили використання росією угруповань «вагнерівців», бойовиків «лнр» та «днр».

«Парламент вважає за необхідне визнати збройні сили створених російською федерацією так званих донецької та луганської народних республік та «Приватну військову компанію Вагнера» терористичними організаціями», — йдеться у документі.

Крім того, естонський парламент закликав ЄС і надалі посилювати санкції проти рф і позбавити країну-агресорку статусу постійного члена Радбезу ООН, а також виступив за збільшення військової та економічної допомоги Україні.

Нагадаємо, першою міжнародною організацією, що визнала росію терористичним режимом, стала ПАРЄ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рада визнала Ічкерію окупованою росією і засудила геноцид чеченців