Євген Коноплянка оголосив про завершення кар'єри футболіста
УАФ

34-річний український футболіст Євген Коноплянка оголосив про завершення професійної кар'єри.

Про це колишній гравець збірної  України повідомив у Instagram.

«Сьогодні поділюся з вами дечим дуже важливим. Футбол для мене — більш ніж просто гра, більш ніж просто спорт чи змагання. Це велика частина мене, як людини, особистості та професіонала. Я дуже люблю цю гру і ціную кожен момент, який мені довелося пережити знаходячись на футбольному полі. Та сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним», — написав Коноплянка.

Він додав, що кожен кінець — це новий початок. Тож він не залишатиме спорт назовсім.

Коноплянка грав за «Дніпро», «Шахтар», іспанську «Севілью», німецький «Шальке 04», а останнім клубом Євгена був румунський «Клуж».

Загалом за кар'єру українець провів 427 матчів, у яких забив 74 м'ячі та зробив 61 асист.

За збірну України Коноплянка провів 86 матчів, забив 21 гол. Коноплянка посідає третє місце серед найкращих бомбардирів збірної України за історію після Андрія Шевченка (48) і Андрія Ярмоленка (46).

Зокрема за національну команду Коноплянка зіграв на Євро-2012 та 2016.

Раніше Сhas News повідомляв, що Сергій Ребров залишиться тренером збірної України після провалу на Євро-2024

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Повний гід по футбольному Євро-2024: всі результати