Єврокомісія представить план допомоги Україні на €18 млрд наступного тижня

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що наступного тижня винесе пропозицію щодо ухвалення фінансового пакета допомоги Україні на €18 млрд.

Про це повідомили на сайті Єврокомісії.

Глава ЄК провела розмову з президентом Зеленським і розповіла, що програма допомоги передбачена на 2023 рік. Вона передбачає, що ЄС щомісяця фінансуватиме український бюджет на близько €1,5 млрд .

У розмові лідери визнали важливість забезпечення передбачуваного та регулярного фінансування основних функцій держави. Підтримка у формі пільгових довгострокових позик із покриттям процентних витрат також сприятиме реформам України та її шляху до членства в ЄС.

Глава Єврокомісії підтвердила, Євросоюз продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні взимку.

«Обговорили макрофінансову допомогу Україні на поточний і наступний рік, важливість продовження зернової ініціативи для продовольчої безпеки світу, а також посилення санкцій і протистояння діям Ірану, який підтримує агресію проти нашої країни», — повідомив Зеленський після розмови.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ППО і танки: Пентагон оголосив пакет військової допомоги Україні на $400 млн (уточнено)